Eurojackpot kortingen

Categorieën
  • Alle
  • Aanbiedingen
  • Kortingscodes
  • Aanbiedingen

Eurojackpot is een Europese loterij die in maart 2012 werd gelanceerd als alternatief voor de populaire Euromillions-loterij. Het wordt georganiseerd door de nationale loterijen van 18 Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Finland, Noorwegen, Polen, Zweden en Denemarken. Het doel van Eurojackpot is om spelers uit verschillende Europese landen te verenigen en hen een kans te bieden om enorme jackpots te winnen.

Het spelmechanisme van Eurojackpot is vrij eenvoudig. Spelers kiezen vijf nummers uit een reeks van 1 tot 50 en twee extra nummers, bekend als de "eurogetallen", uit een reeks van 1 tot 10. Om de jackpot te winnen, moeten alle zeven nummers correct worden voorspeld. Als er geen winnaar is, wordt het prijzengeld overgedragen naar de volgende trekking, wat leidt tot nog grotere jackpots.

De trekkingen van Eurojackpot vinden elke vrijdagavond plaats in Helsinki, Finland. De winnende nummers worden willekeurig gegenereerd met behulp van een geautomatiseerd systeem en zijn direct na de trekking beschikbaar op de Eurojackpot-website en in de media.

De jackpots van Eurojackpot zijn legendarisch vanwege hun immense omvang. Het startbedrag is €10 miljoen en kan oplopen tot €90 miljoen. De hoogste jackpot ooit gewonnen in de geschiedenis van Eurojackpot was €90 miljoen, die in mei 2015 werd gewonnen door een speler uit Tsjechië. Naast de jackpot zijn er nog 11 andere prijscategorieën waar spelers kunnen winnen, afhankelijk van het aantal nummers dat ze correct hebben voorspeld.

Het spelen van Eurojackpot is heel eenvoudig en toegankelijk. Spelers kunnen hun tickets kopen bij deelnemende nationale loterijen of online op de officiële Eurojackpot-website. De prijs van een ticket varieert van land tot land en hangt af van de lokale valuta. De kans om de jackpot te winnen is ongeveer 1 op 95 miljoen, maar de kans om in een van de andere prijscategorieën te winnen is veel hoger.

Eurojackpot heeft niet alleen de reputatie van een spannende en lucratieve loterij, maar heeft ook een positieve impact gehad op de economieën van de betrokken landen. Het heeft banen gecreëerd in de loterijsector en heeft bijgedragen aan de financiering van verschillende projecten en goede doelen in heel Europa.

In conclusie, Eurojackpot is een populaire Europese loterij die spelers uit verschillende landen de kans biedt om enorme jackpots te winnen. Het spelen van Eurojackpot is eenvoudig en toegankelijk, en de prijzen zijn enorm. Het heeft ook een positieve impact gehad op de economieën van de betrokken landen en heeft bijgedragen aan de financiering van verschillende projecten en goede doelen in heel Europa.

Zoek je korting
Korting.nl
Logo