Gelderlander kortingen

Neem nu een proefabonnement op De Gelderlander met korting via Korting.nl. Wij zullen alle kortingen, aanbiedingen en proefabonnementen op deze pagina plaatsen. Zo lees jij De Gelderlander voortaan met korting.

De Gelderlander is een onderdeel van De Persgroep. Zij hebben bieden regelmatig kortingen aan, dus houd deze pagina goed in de gaten voor de laatste kortingsacties op de krant.

 

 

Categorieën
  • Alle
  • Aanbiedingen
  • Kortingscodes
  • Aanbiedingen

De Gelderlander

De Gelderlander is een dagblad dat voornamelijk gericht is op de provincie Gelderland in Nederland. Het werd opgericht in 1848. Een dagelijks nieuwsblad en is sindsdien een belangrijke bron van informatie voor de inwoners van Gelderland en omliggende regio's geweest.

 

geschiedenis

Gedurende zijn geschiedenis heeft De Gelderlander vele veranderingen ondergaan. In het begin werd het blad gedrukt op een handpers en werden nieuwsberichten vaak nog met de hand geschreven. In de jaren zestig van de twintigste eeuw werd de krant gemoderniseerd. Er werden steeds meer foto's en illustraties gebruikt om het nieuws te verduidelijken. Later werd de krant ook beschikbaar op het internet, waardoor het nieuws sneller en makkelijker toegankelijk werd.

De Gelderlander heeft in de loop der tijd verschillende belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in Gelderland verslagen. Zo heeft het blad bijvoorbeeld uitgebreid bericht over de oprichting van de Technische Hogeschool Twente (nu de Universiteit Twente) in de jaren zestig en de bouw van de Waalbrug in Nijmegen in de jaren dertig. Ook heeft het blad regelmatig verslag gedaan van politieke ontwikkelingen en verkiezingen in de provincie.

Naast nieuwsberichten besteedt De Gelderlander ook aandacht aan sport, cultuur en achtergrondverhalen. Zo heeft het blad regelmatig artikelen over voetbalclub Vitesse uit Arnhem en de Nijmeegse Vierdaagse, maar ook interviews met bekende Gelderlanders en reportages over bijvoorbeeld de Veluwe.

Mediahuis Nederland

Sinds 2021 is De Gelderlander onderdeel van Mediahuis Nederland, een mediabedrijf dat ook andere Nederlandse dagbladen zoals De Limburger en het Algemeen Dagblad bezit. Onder deze nieuwe eigenaar is de krant verder gemoderniseerd en is er nog meer aandacht voor digitale innovatie en het bereiken van een breder publiek.

Inhoudelijk richt De Gelderlander zich op een breed publiek en probeert het zowel lokaal als regionaal nieuws te brengen. Het blad heeft een redactie die bestaat uit verschillende journalisten die elk gespecialiseerd zijn in een bepaald gebied of onderwerp. Hierdoor is er veel kennis en expertise aanwezig binnen de redactie en kan er snel gereageerd worden op gebeurtenissen in de provincie.

De Gelderlander heeft ook verschillende rubrieken en bijlagen, zoals een sportkatern en een cultuur- en lifestylekatern. Hierdoor is er voor iedereen wel iets te vinden in de krant. Ook is er veel ruimte voor opinie en debat, met regelmatig opiniestukken en lezersbrieven.

Naast de papieren krant is De Gelderlander ook beschikbaar via een website en een app. Hierop zijn dagelijks actuele nieuwsberichten te vinden en kan er ook worden gereageerd op artikelen. Ook organiseert De Gelderlander regelmatig evenementen en bijeenkomsten

Zoek je korting
Korting.nl
Logo