Het Parool kortingen en aanbiedingen

Het Parool, de krant van Amsterdam. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nederland en Amsterdam. Profiteer dan van de kortingsacties van Korting.nl en dan lees Het Parool nog voordeliger.

Categorieën
  • Alle
  • Aanbiedingen
  • Kortingscodes
  • Aanbiedingen

Het Parool

Het Parool is een van de meest bekende en gerespecteerde dagbladen van Nederland. Het is een Amsterdamse krant die zich richt op nieuws uit de hoofdstad en haar omgeving, maar die ook nationale en internationale gebeurtenissen en ontwikkelingen behandelt. Het dagblad staat bekend om zijn kritische en progressieve berichtgeving en heeft door de jaren heen een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse journalistiek.

Geschiedenis

Het Parool werd opgericht tijdens de Tweede Wereldoorlog als verzetskrant. Het was een belangrijk medium voor de verspreiding van verzetsinformatie en was zeer populair onder de Nederlandse bevolking. Na de oorlog werd Het Parool voortgezet als een onafhankelijke krant en groeide uit tot een belangrijk medium in de Nederlandse journalistiek.

In de jaren 60 en 70 was Het Parool een belangrijke speler in de Nederlandse politieke en culturele scene. De krant was betrokken bij de oprichting van de progressieve politieke partij D'66 en had een belangrijke rol bij het verspreiden van de ideeën van de tegencultuur in Nederland. In deze periode publiceerde Het Parool ook als eerste over de Nederlandse betrokkenheid bij de Vietnamoorlog.

In de jaren 80 en 90 stond Het Parool bekend om zijn onafhankelijke en kritische journalistiek. De krant bracht onder andere de misstanden in de Bijlmerbajes aan het licht en publiceerde een serie artikelen over de corruptie binnen de Amsterdamse politie. In deze periode won Het Parool ook verschillende prijzen voor zijn journalistieke werk.

Tegenwoordig

Tegenwoordig richten ze zich voornamelijk op nieuws uit Amsterdam en omgeving, maar behandelt ook nationale en internationale nieuwsberichten. De krant heeft een oplage van ongeveer 60.000 exemplaren en verschijnt zes dagen per week, van maandag tot en met zaterdag.

Het Parool heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een kritisch en onafhankelijk dagblad. Het is bekend om zijn diepgaande verslaggeving, zowel op lokaal als nationaal niveau. De krant heeft bijvoorbeeld uitgebreid bericht over de Amsterdamse drugsscene en de problemen met huisvesting in de stad. Daarnaast publiceert Het Parool ook over politieke ontwikkelingen in Nederland en de wereld, en biedt het diepgaande analyses van belangrijke kwesties.

Naast nieuwsberichten hebben ze ook aandacht voor cultuur, sport en opinie. Er is een speciale bijlage voor kunst en cultuur die wekelijks op vrijdag verschijnt, en een bijlage voor sport op maandag. Daarnaast biedt Het Parool ruimte aan columnisten en opiniemakers, waaronder bekende namen als Theodor Holman en Frits Abrahams.

Het Parool heeft in de loop der jaren verschillende prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn journalistieke werk. In 2019 werd de krant bijvoorbeeld bekroond met de Mercur.

Zoek je korting
Korting.nl
Logo